Autor: Martin Dilong
Dobry den priatelia holubari, dovolte mi podakovat vsetkym chovatelom, ktori ma podporili pocas pretekov mojich mladych holubov v testovacej stanici AviRings PRO 2025. Dakujem za vsetky gratulacie k 1 ESO holubovi SK - 25-0101-605 ( rodicia - holubica X. Verstrataete a otec Ing. Alexander Fiala).Celkovo za svoje uspechy s mladymi holubami v roku 2025 vdacim najma holubom od Xaviera Verstraeteho ( 4x vicemajster Belgicka a 1x generalny majster Belgicka). So Xavierom Verstraetem som v pravidelnom kontakte od roku 2014. Vo svojom chovnom oddeleni mam tiez niekolko velmi kvalitnych holubov od Ing. Alexandra Fialu ( Surany), Jardu Strnada a inych chovatelov. Linia holubov Gebr. Janssen , Van Looon ( krasne simle) od Jarda Strnada ( Rohatec, CR) sa mi vyborne osvedcili najma na kratke a stredne trate. Tento znamy chovatel a legenda europskeho formatu z Ceskej republiky predstavi svoje mlade holuby na vystave OZ Pezinok a OZ Senica 15.11. 2025 v Sterusoch pri Vrbovom. Ak uvazujete o posilach pre sezonu 2026 , z vlastnej skusenisti vrele odporucam holuby Jarda Strnada.
Martin Dilong